Author Topic: Z4  (Read 460 times)

mr.mindless

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14887
  • Karma: +2/-16
Z4
« on: August 17, 2022, 11:55:00 PM »
I guess I never started a thread for this car

It threw a transmission error two or three times in the last month. A key cycle would get it back, no drama.

On the way home from work last night the trans went into limp home and stayed there.

Lasts through a battery disconnect.

I finally went through getting the bmw diagnostics software INPA installed in the last hour and have it talking to everything EXCEPT the transmission.

Both TCM fuses are good. I’m going to have to see if there are any other diagnostics to do before tcm replacement.

Almost exactly at 150,000 miles. First issue after working around bad top sensors and fixing some oil leaks. I think I’ve put 7-8k on it.
Quote from: etk300ex
oh lord!

mr.mindless

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14887
  • Karma: +2/-16
Re: Z4
« Reply #1 on: August 23, 2022, 09:36:04 PM »
Saved and cleared codes in ECU and TCU.

Errors didn’t come back immediately. Took a 5 mile test drive, all good.

Going to take it to work tomorrow and see what happens, and look at the stored codes in more detail.
Quote from: etk300ex
oh lord!

mr.mindless

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14887
  • Karma: +2/-16
Re: Z4
« Reply #2 on: August 24, 2022, 09:28:41 PM »
4 heat cycles, 70+ miles. Nothing.

Hmmmm

Back to daily status for now.  Need to look at the codes I dumped in detail.
Quote from: etk300ex
oh lord!